Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Mobiele applicatie Concremote

App geeft mensen op de bouw realtime inzicht in betonsterkteontwikkeling

Covadis heeft een mobiele applicatie gebouwd voor Concrefy, specifiek voor de module waarmee betonsterkte kan worden gemonitord. De applicatie geeft de mensen op de bouwplaats continu inzicht in de betonsterkteontwikkeling. Hierdoor kan beter worden bepaald wanneer het veilig en verantwoord is om verder te bouwen op het beton. Dit leidt tot een tijd- en kostenbesparing.

Concremote app proj

Concrefy is een betontechnologisch ingenieursbedrijf en laboratorium gevestigd in Venlo. De onderneming opereert overal ter wereld en is de marktleider als het gaat om onderzoek naar beton, wapeningsstaal en asfalt. Concrefy is onderdeel van de gigantische betonspecialist Doka uit Oostenrijk. Concrefy beschikt over de Concremote technologie. Een sensor die live de status van betonprojecten meet en doorstuurt.

Concrefy is betrokken bij bouwprojecten over de

hele wereld. Zodra er bij een project beton gestort wordt, plaatst Concrefy sensoren in het beton. De sensoren in het verse beton meten de temperatuur. De software van Concremote ontvangt de gegevens en berekent vervolgens wanneer het beton sterk genoeg is. Deze software is door Covadis ontwikkeld.

Met de Concrefy app kunnen de gegevens van de sensoren realtime vanaf telefoons en tablets worden gelezen.

iseleqt
iseleqt
De vraag

Mensen op de bouw moeten makkelijk en snel inzicht krijgen in de voortgang van de sterkteontwikkeling van beton

Op een bouwplaats is het niet altijd handig om steeds maar een laptop bij de hand te houden. Veelal heeft slechts een leidinggevende toegang tot de benodigde gegevens. Dit zorgt voor onnodige vertraging in een wereld waar tijd geld is.

Een ontwikkelteam van Covadis ging de uitdaging aan om een oplossing te ontwikkelen die het proces versnelt en de gegevens zowel inzichtelijk als overzichtelijk maakt.

Concremote measurement
Concremote measurement
De oplossing

De Concremote app

Voor Concrefy is een compleet nieuwe app ontwikkeld die geschikt is voor smartphones en tablets. In de app zijn de metingen van de sensoren realtime te lezen. Zodoende hoeft er niemand met een laptop in de bouwkeet te zitten. De metingen laten de status van het proces zien. Door middel van animaties en percentages kan de gebruiker zien hoe het project vordert. De status wordt in procenten uitgedrukt. De gewenste druksterkte wordt ingesteld als 100%. Bij de 100% is de doelstelling dus behaald. Bij het vorderingspercentage wordt rekening gehouden met de temperatuur. Op basis hiervan berekent de app de druksterkte in megapascal (MPa). In één oogopslag ziet de gebruiker hoe ver het project is. Hiermee is meteen bekend wanneer er doorgebouwd kan worden.

Bovendien zijn er verschillende gradaties in rechten op de app. De lokale projectleider ziet meer details dan de medewerkers op de bouw. Iedere organisatie heeft toegang tot de info die relevant is voor hen. Iedereen krijgt genoeg info om hun werk te doen. Door het gebruik van push notifications hoeven de gebruikers niet telkens de app geopend te hebben. Ze krijgen een melding als het doelpercentage bereikt is.

Concremote wordt zeer internationaal gebruikt. Daarom kan de gebruiker verschillende instellingen wijzigen in de app. De app is beschikbaar in Engels, Nederlands en Duits, maar andere talen kunnen worden toegevoegd. Daarnaast kunnen de gemeten temperaturen zowel in graden Celsius als in Fahrenheit worden uitgedrukt. Ook de druksterkte kan in zowel MPa als psi worden getoond.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn:

Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Logo waterschap trans 1
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Nieuwestroomlogopayoffblauw v2
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
Concremote measurement details
Concremote measurement details

Ontwikkelteam


Aan de app hebben een projectmanager, meerdere testers, een groep ontwikkelaars, een software architect en een front end developer gewerkt. Ook aan de user interface-design en user experience-design (UX en UI) kant is veel aandacht besteed. De volgende technieken zijn onder andere gebruikt in de ontwikkeling van de applicatie.

Met deze applicatie draagt Covadis opnieuw bij aan de doelstellingen van Concrefy.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt