Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Opdrachtgever ConnectedGreen op de vakbeurs

Vorige week is het in samenwerking met Covadis ontworpen ConnectedGreen-systeem gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Zowel de sensoren als de bijbehorende software zijn positief ontvangen door de vele bezoekers van de vakbeurs.

Connectedgreen man tuin tabled

Groene Sector Vakbeurs

Van 9 t/m 11 januari was het tijd voor de 19e editie van de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. Tijdens deze beurs, met ruim 250 exposanten, kon er kennis worden gemaakt met verschillende leveranciers binnen de groene branche. Door middel van verschillende demonstraties en presentaties kon men kennis maken met en inspiratie opdoen over de nieuwste innovaties binnen deze sector.

ConnectedGreen

Sinds 2017 is ConnectedGreen opdrachtgever van Covadis en wordt er intensief samengewerkt aan het ConnectedGreen-systeem. Het doel van ConnectedGreen is om met slimme technologie de wereld groener te maken. ConnectedGreen brengt mensen letterlijk weer in contact met groen om zo groen meer te beleven.

Website Connected Green
Website Connected Green

ConnectedGreen-systeem

Covadis ontwikkelt voor haar partner ConnectedGreen de software voor het ConnectedGreen-systeem. Naast het ontwikkelen van de software houdt Covadis zich ook bezig met de architectuur van de software, het testen en het onderhoud ervan. Het ConnectedGreen-systeem koppelt gegevens, zoals vochtigheid, temperatuur boven de grond en lichtintensiteit, uit sensoren automatisch met botanische gegevens en weerdata. Binnen het systeem kan men zelf bepaalde drempelwaardes invoeren, die bijvoorbeeld aangeven dat de vochtigheid niet onder een bepaald niveau mag komen. Op basis van meetgegevens en slimme analyses genereert de Greencloud, de basis van ConnectedGreen platform, taken en alarmen indien dit wel het geval is. Dit stelt de klant in staat om via gebruiksvriendelijke apps en dashboards efficiënter te kunnen werken. Daarnaast is de klant hierdoor altijd en overal op de hoogte van de status van hun eigen groenprojecten.

Op de vakbeurs

De werking van de door Covadis ontworpen software werd op de beurs uitgelegd met behulp van geplaatste sensoren rondom de stand van ConnectedGreen. Middels testsensoren konden bezoekers de software leren kennen door bijvoorbeeld met drempelwaarden te variëren. Vervolgens was te zien hoe het ConnectedGreen-systeem hierop reageert en welke slimme analyses hieruit voortkomen.

Geïnteresseerd in het product van ConnectedGreen? Klik hier voor mee informatie. Houd onze Facebookpagina, Instagram en LinkedIn in de gaten voor meer informatie over alle actuele projecten bij Covadis.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret