Zelflerend systeem
Eén van de belangrijkste eigenschappen van dit systeem is dat het zelflerend is. Alle uit de sensoren verkregen informatie wordt opgeslagen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om voorspellingen te kunnen doen. Versimpeld gaat dit bijvoorbeeld zo: op een mooie zomerdag is om 07:00 de bodemvochtigheid van vegetatiezone 1 60%. In de loop van de dag stijgt de temperatuur tot dertig graden en valt er geen regen. Aan het einde van de dag is de bodemvochtigheid nog maar 30%. Het systeem ‘onthoudt’ en ‘leert’ wat de afname van de bodemvochtigheid is bij een droge dag met 30 graden.
Actuele weersverwachtingen
Middels een API kunnen actuele weersverwachtingen opgehaald worden. Op basis van deze gegevens, en historische gegevens, kan het systeem voorspellen wanneer de vegetatiezone zich buiten zijn ideale omstandigheden gaat bevinden. Met deze functionaliteit wordt er tevens duurzaam gewerkt: wanneer een vegetatiezone te droog dreigt te worden, maar er is regen voorspeld, dan hoeft er niet gesproeid te worden.
Intensieve samenwerking
Voor de realisatie van dit project wordt een team van een ontwikkelaar en een architect/analist ingezet. Een functioneel- en een technisch ontwerp zijn de uitkomsten van uitvoerig en intensief overleg met opdrachtgever René Voogt. Ook tijdens de realisatie heeft René Voogt direct contact met het team om nieuwe wensen, nieuwe toepassingen en de voortgang van het project te bespreken. We kijken wederom uit naar een fijne, succesvolle samenwerking.
Blijf ons volgen
Wil je op de hoogte blijven van het laatste Covadis-nieuws? Houd dan onze Instagram, Facebookpagina en Twitter in de gaten, en mis geen enkele update!