Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Succesvolle samenwerking leidt tot nieuw project

Covadis verwelkomt ConnectedGreen als nieuwe opdrachtgever. Voor bedenker René Voogt, met wie we al sinds 2005 succesvol samenwerken, gaan we een applicatie ontwikkelen die de wereld een beetje groener maakt.

Bomen in een park

Nieuwe naam, bekend gezicht

ConnectedGreen is een nieuwe naam in de lijst met opdrachtgevers van Covadis, maar het gezicht achter ConnectedGreen is allesbehalve nieuw. Sinds 2005 heeft Covadis meerdere projecten ontwikkeld voor opdrachtgever René Voogt. Deze conceptbedenker barst van de ideeën. Dit keer heeft hij Covadis als partner in de arm genomen om een applicatie te ontwikkelen die de wereld een beetje groener maakt.

ConnectedGreen

ConnectedGreen heeft als missie om de wereld groener te maken met slimme technologie. In de eerste drie jaar zijn planten en groeiende bomen het meest kwetsbaar. Een slechte waterhuishouding kan leiden tot uitdroging of rottende wortels. Met het systeem van ConnectedGreen kunnen hoveniers en groenvoorzieners zien of hun gewassen zich in de ideale omstandigheden bevinden.

App van Connected Green op mobiel en Ipad
App van Connected Green op mobiel en Ipad

LoRa sensoren

Het ConnectedGreen systeem bestaat uit draadloze LoRa sensoren, een slimme cloudomgeving en een applicatie. Gebruikers van ConnectedGreen, zoals groenvoorzieners, kwekers en hoveniers, delen hun tuin, park, of ander groenproject op in verschillende vegetatiezones. In iedere vegetatiezone wordt een LoRa sensor geplaatst. Deze sensor meet:

  • Bodemvocht op worteldiepte
  • Temperatuur boven de grond
  • Lichtintensiteit

Slimme applicatie

Deze informatie wordt verwerkt in een door Covadis ontwikkelde applicatie. Daar kan worden ingesteld wat de ideale omstandigheden zijn voor het gewas in de betreffende vegetatiezone. Deze drempelwaarden kunnen worden opgehaald uit een centrale database, of handmatig worden ingevoerd. In deze centrale database is per gewas informatie te vinden zoals de voorkeuren op het gebied van bodemvochtigheid, temperatuur en lichtintensiteit. Wanneer een plant of boom buiten de ideale groeiomstandigheden dreigt te raken, geeft de applicatie een melding. Dit kan bijvoorbeeld per sms, mail of een notificatie in de applicatie.C

Zelflerend systeem

Eén van de belangrijkste eigenschappen van dit systeem is dat het zelflerend is. Alle uit de sensoren verkregen informatie wordt opgeslagen. Deze informatie kan vervolgens worden gebruikt om voorspellingen te kunnen doen. Versimpeld gaat dit bijvoorbeeld zo: op een mooie zomerdag is om 07:00 de bodemvochtigheid van vegetatiezone 1 60%. In de loop van de dag stijgt de temperatuur tot dertig graden en valt er geen regen. Aan het einde van de dag is de bodemvochtigheid nog maar 30%. Het systeem ‘onthoudt’ en ‘leert’ wat de afname van de bodemvochtigheid is bij een droge dag met 30 graden.

Actuele weersverwachtingen

Middels een API kunnen actuele weersverwachtingen opgehaald worden. Op basis van deze gegevens, en historische gegevens, kan het systeem voorspellen wanneer de vegetatiezone zich buiten zijn ideale omstandigheden gaat bevinden. Met deze functionaliteit wordt er tevens duurzaam gewerkt: wanneer een vegetatiezone te droog dreigt te worden, maar er is regen voorspeld, dan hoeft er niet gesproeid te worden.

Intensieve samenwerking

Voor de realisatie van dit project wordt een team van een ontwikkelaar en een architect/analist ingezet. Een functioneel- en een technisch ontwerp zijn de uitkomsten van uitvoerig en intensief overleg met opdrachtgever René Voogt. Ook tijdens de realisatie heeft René Voogt direct contact met het team om nieuwe wensen, nieuwe toepassingen en de voortgang van het project te bespreken. We kijken wederom uit naar een fijne, succesvolle samenwerking.

Blijf ons volgen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Covadis-nieuws? Houd dan onze Instagram, Facebookpagina en Twitter in de gaten, en mis geen enkele update!

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret