Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Facturatiesoftware NieuweStroom

Facturatiesoftware 230% efficiënter en schaalbaar

Covadis heeft voor opdrachtgever NieuweStroom een nieuwe facturatiemodule ontwikkeld. De nieuwe facturatiesoftware kan momenteel 930 facturen per uur genereren, waar dit er met de oude software slechts 280 waren. Middels de software wordt de groei van NieuweStroom gewaarborgd en kunnen ze met hetzelfde aantal medewerkers meer klanten bedienen.

Daarnaast is de software schaalbaar en kan, door extra hardware in te zetten, het genereren van het aantal facturen per uur zelfs stijgen naar 10.000! (Een groei van 4.200%!)

Header ns facturatiemodule 1
Header ns facturatiemodule 1

NieuweStroom is een energieleverancier met een geheel eigen werkwijze. Covadis is al sinds 2017 trots softwarepartner van NieuweStroom. NieuweStroom koopt energie rechtstreeks van de groothandelbeurs en factureert de spotmarktprijs van het moment waarop de energie afgenomen wordt. Eindgebruikers hebben volledige inzage in de prijs en hun verbruik. Zij betalen de eerlijkst denkbare prijs. NieuweStroom krijgt steeds meer klanten. Om deze groeiende groep uiteindelijk correct te blijven factureren, is een schaalbare, robuuste high performancemodule nodig. Dat heeft Covadis nu voor NieuweStroom gerealiseerd. Zodoende kan NieuweStroom meer klanten bedienen met hetzelfde aantal medewerkers.

Dankzij NieuweStroom hebben klanten helder inzicht in hun werkelijke energieverbruik. Ze betalen de op dat moment geldende marktprijzen. Dat komt doordat deze klanten een slimme energiemeter hebben die dagelijks de actuele stand van zaken meet en verzendt. NieuweStroom heeft als energieleverancier een transparante werkwijze. Het is dan ook geen wonder dat het aantal klanten snel stijgt. Dit zorgt voor uitdagingen op het gebied van IT

De vraag

Hoe zorgt Covadis ervoor dat IT niet de bottleneck is voor de gewenste groei van NieuweStroom?

Op basis van de data uit de slimme meters worden facturen opgemaakt voor de (terug-)levering van stroom en de levering van gas. De marktprijs van gas verschilt per dag op de markt. De marktprijs van elektra verschilt per uur. De facturen zijn gebaseerd op de prijs van het moment waarop de energie wordt gebruikt of geleverd. Door het inzicht dat de gebruiker zelf heeft, heeft hij de volledige controle op het te betalen bedrag. Het kan dus niet transparanter. Door de grote toename in klanten, voldoet het oude facturatiesysteem niet meer.

Wij werken o.a. voor

Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Logo waterschap trans 1
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Nieuwestroomlogopayoffblauw v2
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
De oplossing

Een nieuwe facturatiemodule, ontwikkeld door Covadis.

Wegens het succes van hun formule, had NieuweStroom een nieuwe facturatiemodule nodig. Dat heeft Covadis samen met NieuweStroom gerealiseerd. De nieuwe module is schaalbaar doordat deze gemaakt is met Azure Service Fabrics en op basis van een microservice architectuur. Voor de snelheid van het verwerken van de data is gekozen voor een NoSQL oplossing. Alles werkt op het Azure platform met een Service Bus. Dit alles maakt het een innovatief project.

NieuweStroom kan nu meer klanten bedienen met de medewerkers die ze al hebben. Daarbij is de module klaar voor uitbreiding. Ze kunnen nu ook andere diensten aanbieden en factureren. Denk aan facturen voor wind- en zonne-energieproducenten.

De facturatiemodule is een mijlpaal voor zowel NieuweStroom als Covadis. Covadis gaat door met het ontwikkelen van nieuwe features voor deze facturatiemodule.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt