Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Voorspellingsmodule Concrefy

Betere planning op de bouw door voorspellingssoftware

Covadis heeft een voorspellingsmodule ontwikkeld voor Concrefy. Met deze module kan per project de verwachtte uithardingstijd worden bepaald. Met deze inschatting kan er een stuk beter en efficiënter worden gepland, waardoor er veel kosten kunnen worden bespaard op de bouw. Meer weten over dit project? Lees dan verder!

Header project forecasting concrefy

Concrefy is een dochteronderneming van Doka uit Oostenrijk. Doka is een internationaal opererende bouwspecialist en zodoende betrokken bij grote bouwprojecten overal ter wereld. Concrefy levert hierin de innovatieve dienst, genaamd Concremote, die het uithardingsproces van het beton realtime meet en berekent. Covadis ontwikkelt software voor Concrefy en heeft een aanvullende toepassing gerealiseerd.

Concremote maakt gebruik van IoT-sensoren. Covadis ontwikkelt de software van Concremote. De innovatieve dienst meet de temperatuur en berekent de sterkteontwikkeling in de betonconstructie.

Concremote wordt onder andere ingezet bij grote bouwprojecten. Denk dan aan hoogbouw, bruggen, tunnels en energiecentrales. Dankzij Concremote weten de bouwspecialisten precies wanneer de druksterkte op een dusdanig niveau is om zo de volgende fase van het bouwproces in te gaan. Dat werkt veiliger, beter en sneller.

Toch zou het voor de planning van zo’n groot bouwproject efficiënter zijn als de projectleiders kunnen voorspellen wanneer de gewenste druksterkte bereikt wordt. Daarom realiseerde Covadis Forecasting voor Concremote.

Screen forecasting concrefy
Screen forecasting concrefy
De vraag

Inzicht in de verwachte uitharding zodat de planning hierop aangepast kan worden

Concremote meet realtime de druksterkte van jong beton en geeft een signaal als de doelsterkte bereikt is. Hierop wordt er verder gebouwd. Het zou nog mooier zijn als Concrefy weet wanneer het beton de doelwaarde bereikt om de planning hierop af te stemmen. Hiervoor zou Concremote in de toekomst moeten kijken en op basis daarvan een voorspelling doen.

Opdrachtgevers waar we trots op zijn:

Venstertechniek logo
Bolletje logo
Cadac Group Logo Transparant
Logo Mondriaan Fonds
Van Raam logo
Prorail logo
Logo waterschap trans 1
Rademaker logo
Beeckestijn Business School logo
Sigmax Logo
Nieuwestroomlogopayoffblauw v2
Forever direct logo
Cooper Vision Logo Groot
Morsinkhoff Rymoplast
Ferro techniek
Concrefy logo
Van Boekel Logo
Qoffy Logo RGB hor Zwart blauw
Mombarg beton
Senefelder logo
Screen forecasting grafiek
Screen forecasting grafiek
De oplossing

Concremote Forecasting

Forecasting is een uitbreiding van Concremote. Forecasting voorspelt wanneer het beton de beoogde druksterkte bereikt. Hier kan de planning op afgestemd worden.

De IoT-sensoren van Concremote verzamelen veel data. Op basis hiervan wordt een voorspelling gemaakt. De specialisten op de bouwplaatsen houden hier vervolgens rekening mee in hun planning als het gaat om materiaal en personeel. Zo kan alles weer op tijd klaar staan om verder te gaan met de bouw.

Covadis heeft zodoende een toepassing ontwikkeld waarmee een klein stukje in de toekomst gekeken wordt. Een soort glazen bol als het ware. De winst voor de gebruiker zit hem in het feit dat het veel duidelijker is wanneer een project voortgezet kan worden. Hierdoor verloopt een bouwproject sneller, efficiënter, kosteneffectiever en weten betrokkenen veel beter waar ze aan toe zijn.

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt