Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Automatiseer bedrijfsprocessen met software op maat

Zebra scanner

Maak je gebruik van Zebra scanners in jouw organisatie? En zou je graag met maximale uit je scanners halen? Nog efficiënter werken en kosten besparen? Zebra scanner software op maat voor jouw organisatie automatiseert en verbetert jouw bedrijfsprocessen! Je leest hieronder hoe:

zebra scanner software op maat
Versoepel bedrijfsprocessen

Goede software voor jouw Zebra scanner

Het merk Zebra ontwikkelt al meer dan 40 jaar scanners, printers en andere apparatuur voor het gebruik in bedrijfsprocessen. Van vliegtuigtickets scannen op een vliegveld tot orderpicken in een magazijn; de Zebra Scanner wordt op heel veel manieren ingezet!

Met goede maatwerk software voor jouw Zebra scanners (en Zebra printers), kun je jouw bedrijfsprocessen flink verbeteren. Door overige softwaresystemen hierop aan te sluiten, haal je het maximale rendement uit jouw scanners.

Jake nebov se TS7bvcr0 A unsplash 1
Jake nebov se TS7bvcr0 A unsplash 1
De voordelen

Waarom maatwerk software voor jouw Zebra scanner?

Zebra scanners worden geleverd met standaard software. Vanzelfsprekend kan deze software niet perfect aansluiten op iedere organisatie. Om maximaal rendement uit de Zebra scanners te halen, kan het daarom interessant zijn om maatwerk software te ontwikkelen. Naadloos afgestemd op de rest van jouw processen, organisatie en gebruikte software. Goede software voor jouw Zebra scanner kan daarmee bijvoorbeeld zorgen voor:

  • Meer grip op voorraden en logistieke processen;

  • Minder personeelskosten door hogere efficiëntie;

  • Minder fouten;

  • Snellere verwerking van orders & levering;

  • Vergemakkelijken van (retour)processen;

  • Hogere werknemerstevredenheid.

Haal het maximale eruit

Voorbeelden van software op maat

De Zebra scanners zijn voor ontzettend veel doeleinden toe te passen. De innovatiekracht van de Zebra scanner is enorm, wanneer je de software goed afstemt op jouw bedrijfsprocessen.

Van demontage tot uitlevering

Zebra scanner bij een autodemontagebedrijf

Met de Zebra scanner wisten we de bedrijfsprocessen bij een autodemontagebedrijf flink te optimaliseren. Daar werkt de scanner als volgt:

Deel 1: het wegleggen van onderdelen
Een auto wordt gedemonteerd. Op ieder onderdeel komt een sticker met een barcode, waarop staat welk product het is.

Aangekomen bij de juiste plek in het magazijn worden de stickers van de locatie en product gescand. Nu weet het ‘systeem’ dat onderdeel a op locatie b ligt. Op die manier heb je altijd de voorraad nauwkeurig inzichtelijk en weet je direct waar in het magazijn het product ligt.

Deel 2: het ophalen van onderdelen
Wordt dit onderdeel weer verkocht, dan komt er een orderpicklijst op de Zebra scanner te staan. Hierop staat de locatie van het onderdeel. De orderpicker gaat naar deze locatie en scant de barcodes. Nu weet het systeem dat dit specifieke onderdeel van die locatie is gepickt. Daarna geeft de scanner aan waar het onderdeel moet worden afgeleverd. Wordt het onderdeel bij de ‘winkel’ opgehaald of moet het naar de afdeling ‘inpak’ voor verzending. Hier aangekomen wordt het label weer gescand van die locatie. Nu weet het systeem dat dat onderdeel op die locatie is aangekomen. Op die manier weet je exact op welke locatie het product zich bevindt bij uitlevering.

processing tool foreverdirect
processing tool foreverdirect
Bij Forever Direct

Zebra scanner voor retour afhandeling

Voor onze klant Forever Direct hebben we ook maatwerk software geschreven voor de Zebra scanner. Bij hen lag de grootste winst in het retourproces. Zij hadden de retourzendingen namelijk niet duidelijk in beeld.

Door het invoeren van de Zebra scanner en de door ons geschreven software, wordt de barcode bij binnenkomst van de retourzendingen gescand. De zending staat dan direct in het systeem en de verzender krijgt automatische een ontvangstbevestiging. De klant krijgt een bevestiging dat de retourzending in goede orde is aangekomen en dat de betaling later op de rekening wordt teruggestort.

Covadis addick werkt pf
Covadis addick werkt pf
We kijken graag even mee!

Vrijblijvende videocall?

Benieuwd of maatwerk software voor jouw Zebra scanners interessant is? We helpen je graag op weg. Plan gerust een videocall in met onze adviseur Addick. Hij kijkt op basis van jullie situatie graag even mee. Zo weet je direct wat de mogelijkheden zijn, zonder dat je ergens aan vastzit.

Een greep uit onze opdrachtgevers

Logo Mondriaan fonds 1
Sigmax Logo
Radboud
Prorail logo
Beeckestijn Logo
Logo umc utrecht 1
Bolletje Typeface Logo
Logo waterschap

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret