Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
'Trots op het enthousiasme en de passie van alle teams'

Covadis Hackathon voor NieuweStroom: ‘Ei van Columbus is gevonden’

De Covadis Hackathon voor NieuweStroom was een groot succes. De enthousiaste jury heeft veel ideeën om eindgebruikers bewuster te maken van hun energiegebruik gezien. Lees het nu!

Hacker girl min

De zeer geslaagde Covadis Hackathon voor NieuweStroom is gewonnen door team ‘Three Guys, a Girl and a Pizza Place’. Na een dag hard werken wist het team, bestaande uit drie collega’s van Covadis en één van NieuweStroom, het beste idee te presenteren. ‘Achieving Energy’ veroverde de tweede plek en verdiende de titel ‘Runner Up’.

De slimmeriken ontvingen de prijzen uit handen van de vakkundige NieuweStroom-jury, bestaande uit Remko ten Bargo (directeur) en Erik Veer (manager energy development). Onder luid, al dan niet gemeend, applaus haalden de teamcaptains hun welverdiende trofeeën op. Zij hadden het beste antwoord op het vraagstuk van de dag: met welke innovatieve toepassing maak je de eindgebruiker bewust van zijn energieverbruik?

Hackathon Nieuwestroom 1
Hackathon Nieuwestroom 1

''We zijn trots op het enthousiasme en de passie van alle teams''

Remko ten Barge - directeur NieuweStroom

Stopcontact

Team ‘Three Guys, a Girl and a Pizza Place’, een kleine woordspeling op de titel van een comedyserie, won de prijs met een intelligent stopcontact dat op basis van marktprijzen real time van kleur verandert. Groen is go en rood is no. Voor captain Niels kwam de winst zichtbaar als een aangename verrassing. Ten Barge is helder in zijn jury-oordeel. “We zijn trots op het enthousiasme en de passie van alle teams. Het winnende team heeft echt het ei van Columbus gevonden.” Ook Tom, captain van de nummer twee, lijkt te kunnen leven met zijn prijs. “De volgende Hackathon win ik weer”, zei hij na afloop. Verwijzend naar de vorige Covadis Hackaton, waar de charismatische software architect wel wist te winnen.

Hackathon Nieuwestroom 2

Drone

De feestelijke prijsuitreiking en de borrel naderhand zijn een gevolg van een dag geploeter, gekonkel en gespeculeer. De collega’s van Covadis en NieuweStroom zijn verdeeld in acht teams. In het diepste geheim troffen de Achterhoekers en de Limburgers voorbereidingen voor de grote dag van de Hackathon. De ochtend bij Covadis begon zoals ieder andere vrijdag. Rond 11.00 uur sloeg de stemming om. Na een openingswoord werd een groepsfoto gemaakt met een drone. Dat ging nog in harmonie, maar daarna barstte de Hackathon los. De teams verschanste zich in hun eigen hoofdkwartieren en lieten er niemand meer in. Alle ontwikkelaars gingen hard aan de slag om briljante toepassingen te bedenken, ontwikkelen en uit te zetten. Uiteraard werd er de nodige (duurzame) energie gestoken in de presentaties, want dat is waar in de eerste instantie de prijzen mee te verdelen zijn.

Hackathon Nieuwestroom 3
Hackathon Nieuwestroom 3

''Sommigen excelleerden met technische hoogstandjes en anderen met humor''

Frikandellen

Newton had nooit zijn drie wetten kunnen schrijven op een lege maag. Ook de briljante geesten van de Covadis Hackathon moeten eten. Zij hielden het echter niet bij appeltjes, maar kregen een geheel verzorgde lunch inclusief kroketten en frikandellen. Het vet heeft vast de tandwielen in de hersenen gesmeerd, want als jonge honden galoppeerden de ontwikkelaars weer naar hun bunkers voor de volgende ronde. Ongetwijfeld gemotiveerd door de grote, aftellende klok midden in de lunchroom. Het harde werken werd hierop slechts onderbroken door een lichamelijke oefensessie. Ieder team deed wat fysieke opgaves samen met een personal trainer. Van planken en balansoefeningen tot levend boter-kaas-en-eieren. Al boterde deze combinatie tussen het bekende spelletje en twister niet bij alle teamleden even goed. Covadianen bleken vooral slim te zijn en niet zozeer lenig.

Hackathon Nieuwestroom 4

Presentaties

Aan het einde van de middag volgde nog een zeer geslaagd buffet. Het gezelschap kon zowaar eten op het dakterras in de warme oktober-zon. Tussendoor werd voorzichtig het eerste biertje opengemaakt. Na het eten rondde de ploegen hun presentaties af. Al gauw spoedde de teams zich naar de bar voor hun presentatie, het moment waarop sommigen excelleerden met technische hoogstandjes en anderen met humor. Later op de avond zouden de demonstraties twee teams de prijzen opleveren.

Hackathon Nieuwestroom 5

Covadis Hackathon voor NieuweStroom Aftermovie

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret