Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Digitaliseren als maakbedrijf: waarom je nu moet doorpakken

1 op de 3 maakbedrijven is nog niet voldoende gedigitaliseerd. Verrassend? Niet voor ons. Met een klantportfolio vol maakbedrijven, constateren we regelmatig onnodig veel handmatige werkprocessen. Dit is arbeidsintensief, foutgevoelig en slecht voor de concurrentiepositie.

Door te digitaliseren valt op veel vlakken winst te behalen. Dat dit versneld kan, heeft de coronacrisis bewezen. Maar met onderhoud op afstand ben je er nog niet. Het is zaak om nú door te pakken. In technologie en je bedrijfsprocessen, bedrijfscultuur en bedrijfsmodellen.

Iemand aan het lassen in de werkplaats
Iemand aan het lassen in de werkplaats

Waarom een digitale transformatie?

Handmatige processen digitaliseren, dat is een deel van de sleutel tot digitale transformatie. Waarom? Verschillende afdelingen opereren vaak als losse eilanden; informatie wordt handmatig ingevoerd in een excel lijst of geprint en fysiek verspreid middels werkbonnen. Dat is inefficiënt, erg foutgevoelig en kan daarmee kostbare gevolgen hebben.

Door data tussen afdelingen beter te koppelen en te delen, en door handelingen te automatiseren, zet je een stap naar de paperless office. Een stap naar:

  • Minder kosten door fouten;

  • Hogere kwaliteit in dienstverlening;

  • Stijging in klanttevredenheid;

  • Sneller inspelen op klantwensen en acties van concurrenten.

Waarom digitaliseren maakbedrijven niet (snel) genoeg?

De huidige situatie heeft twee redenen

  1. Maakbedrijven onderschatten de invloed van digitalisering op hun voortbestaan. Daardoor neemt de afstand tot de concurrent toe, want digitalisering speelt meer en meer een rol in een succesvolle toekomst.

  2. Maakbedrijven kampen met een gebrek aan tijd en aan ICT’ers met kennis van de laatste digitale innovaties.

Is de strijd al verloren? Nee, maar het is wel tijd voor actie!

Man is temperatuur aan het controleren van een machine
Man is temperatuur aan het controleren van een machine
Digitaliseren in de praktijk voor Venster Techniek

Van QR-code tot datawarehouse

Wil je als maakbedrijf een digitaliseringsslag maken? Dan is dat een mooie kans om de nieuwste technologieën in te zetten. Let wel op dat Kunstmatige Intelligentie, Internet of Things en 3D-printen middelen zijn, geen doel op zich. De technologie die jij in wil zetten, verschilt per project.

QR-code

Voor Venster Techniek vervingen wij interne werkdocumenten door een QR-code aan orders toe te voegen. Een medewerker scant de QR-code en krijgt op het scherm de instructies voor afmontage. Minder papier, minder printkosten en een veel efficiënter deelproces!

Klant-bestelportaal

Ook het bestel- en verwerk proces optimaliseren wij voor Venster Techniek. In het werkvoorbereidingsproces ging veel tijd verloren aan handmatig onderhoud via excel documenten en dubbel werk. Tegelijkertijd bestond het orderproces voornamelijk uit het invullen van papieren formulieren en het overzetten van informatie tussen excelbestanden.

Met een door ons ontworpen webapplicatie kunnen klanten nu zelf hun order invoeren en controleren, online. De klant ontvangt een automatische orderbevestiging direct na bestelling. De beheerder maakt een productieplanning op basis van de orders en de productieopdrachten gaan automatisch naar de juiste plek. Met minder handelingen, minder checks en meer efficiëntie als resultaat!

Datawarehouse

Een krachtig datawarehouse voor betere analyses op datasets en beter voorspellend vermogen? Ook daar draaien we onze handen niet voor om. Met forecasting kun je de uitval van machines voorkomen met tijdig onderhoud. Of plannen op capaciteit en optimale inzet. Van push naar pull!

Waardetoevoeging door digitalisering

Klaar om zelf door te pakken met digitalisering? Ook zonder de juiste resources in huis kun je digitaliseren, met onze hulp. Samen brengen we in kaart welke software al aanwezig is en waar de grootste kansen liggen. Daarna ontwikkelen we de waardevolle software voor jouw bedrijfsvoering.

Geen tijd te verliezen als je het ons vraagt. Eens?

Klok icoon

Snel starten?

Geen probleem. Wij hebben een groot team en zijn flexibel ingericht.

Doelgericht icoon

Doelgericht

Nieuwbouw, moderniseren of doorontwikkeling. Altijd met een helder doel.

Puzzel icoon

Schaalbaar en flexibel

Klein beginnen. Groot groeien. Op- of afschalen? Doen we.

Veilig icoon

In jouw eigendom

De software is volledig jouw eigendom. Geen gedoe.

Gebouw icoon

50+ specialisten

Waarom ver zoeken als het ook in de buurt zit?!

Beste icoon

Hoog kennisniveau

En dat houden we zo.

Sparren over jouw softwarevraagstuk?

Covadis addick werkt

Addick Hutzezon

Adviseur

“Benieuwd hoe ons team voor jou van meerwaarde kan zijn? Ik denk graag mee over jouw softwarevraagstuk”

Bel mij: +31633726116

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt