Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Met vision camera's

Goede kwaliteitscontroles in productieomgevingen door inzet van AI

Jij weet het als geen ander: voor maakbedrijven is nauwkeurigheid ontzettend belangrijk. Één kleine fout kan leiden tot grote problemen. Denk aan verspilde materialen, defecte eindproducten en ontevreden klanten.

Door te digitaliseren kun je niet alleen die productiefouten beter voorkomen, je kunt ze ook beter detecteren. Met AI breng jij jouw kwaliteitscontroles naar een hoger niveau. En dat loont!

Kwaliteits controle handmatig
Kwaliteits controle handmatig

De AI technologie vision in een camera

AI omvat veel technologieën die je stuk voor stuk in kunt zetten voor jouw productiebedrijf, zoals je kunt lezen in ons whitepaper. Één van die technologieën is vision; de kunde van software om beelden te zien, herkennen en ernaar te handelen. Denk bijvoorbeeld aan je iPhone die mappen aanmaakt voor personen die vaker op je foto’s staan.

Vision camera
Vision camera

Kwaliteitscontroles met vision

Een camera met deze technologie is een geavanceerd instrument dat niet alleen beelden vastlegt, maar ze ook analyseert. Daardoor zijn de camera’s in staat om afwijkingen in producten te herkennen, afwijkingen die wij met onze ogen niet kunnen zien. Dat maakt deze camera’s bij uitstek geschikt voor kwaliteitscontroles in productieomgevingen.

Productiefouten herkennen op hoge snelheid

Een vision camera zet je in op een strategische plek in de productielijn. Terwijl de producten voorbij komen, maakt en analyseert de camera snel beelden. Deze software kan geprogrammeerd worden om specifieke fouten te identificeren.

Dat laatste deel, dat is onze specialiteit. Inmiddels hebben we al voor meerdere opdrachtgevers een vision camera ‘geïnstalleerd’, oftewel de software die de beelden analyseert en handelingen doorgeeft geïmplementeerd. Daarvoor zijn twee opties.

  1. Een algoritme schrijven dat op basis van bepaalde waardes bepaalt of een geproduceerd element voldoet aan de gestelde eisen.

  2. Een AI model trainen om bepaalde fouten in een geproduceerd element te herkennen.

Beide opties kennen zo hun eigen voor- en nadelen. Wat de beste optie is voor jou, dat bepalen we samen. Zo hebben we voor Ferro Techniek gekozen voor optie 1, omdat er niet genoeg data was om een model te trainen.

5 voordelen van vision camera's in productie

  1. Verbeterde Kwaliteitscontrole: Door continue monitoring kan een vision camera consistent en nauwkeurig defecten detecteren. Beter dan het menselijk oog!

  2. Efficiëntie: Automatisering van de foutdetectie vermindert de noodzaak voor manuele inspectie, wat tijd bespaart.

  3. Data-analyse: Verzamelde data kan gebruikt worden om productieprocessen te verbeteren en toekomstige fouten te voorkomen.

  4. Kostenbesparing: Door vroegtijdige detectie van fouten worden kosten bespaard op verspilde materialen en herwerking.

  5. Hogere klanttevredenheid: Doordat je minder foutieve producten verkoopt, zal de algehele klanttevredenheid hoger worden.

Addick - contact

“”

Ook digitaliseren als maakbedrijf

Vision camera's zijn een gamechanger in de wereld van productie. Door nauwkeurige foutdetectie en efficiënte verwerking helpen ze bedrijven zoals Ferro Techniek om de kwaliteit van hun producten te waarborgen.

Ook met andere technologieën valt nog veel winst te behalen voor maakbedrijven. Benieuwd waar voor jouw bedrijf de grootste kansen liggen? We gaan graag met je in gesprek!

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt