Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Versnelling productieproces en besparing materialen

Softwarebedrijf Covadis uit Doetinchem is de ervaren specialist in hoogwaardige, op maat gemaakte software. Deze vorm van software sluit naadloos aan op bestaande bedrijfsprocessen in de maakindustrie. Zodoende biedt software op maat de meest efficiënte ondersteuning aan een organisatie. Zo ook bij Venster Techniek klant van Covadis uit Zelhem.

Luchtfoto venster techniekkopie min

Venster Techniek is een toeleverancier voor de kozijnindustrie. De in 1999 opgerichte onderneming beroept zich op zijn innovatieve werkwijze en volledig op maat gemaakte dorpels. Hun klanten zijn voornamelijk timmerfabrieken en kunststofverwerkers.

De opdrachtgevers van Venster Techniek bestellen op maat gemaakte dorpels. Deze worden gemaakt van materialen als aluminium en kunststof. Om deze bestellingen te realiseren werden diverse, verouderde methodes als stand-alone applicaties en Excel bestanden gebruikt. Dit kostte enorm veel tijd.

Venster techniek plaatsen venster
Venster techniek plaatsen venster

Bestelapplicatie met productieondersteuning

Voor Venster Techniek ontwikkelde Covadis een klant-bestelapplicatie met productieondersteuning. In de nieuwe webapplicatie hebben klanten een eigen omgeving waar ze hun bestelling invullen. Venster Techniek krijgt de order binnen in een eigen beheeromgeving.

De beheerder maakt de productieplanning. Hier wordt berekend hoe de order, door middel van optimalisatie, met zo min mogelijk restproducten gefabriceerd kan worden. De planning wordt doorgezonden naar de werkvloer. Dit betekent dat Venster Techniek veel minder handelingen en veel minder checks hoeft te doen om de order zo duurzaam mogelijk te realiseren. Dit bespaart Venster Techniek enorm veel manuren, kosten en grondstoffen.

Maatwerk software ontwikkeling
Maatwerk software ontwikkeling

Wat is er bereikt?

  • De doorlooptijd van een bestelling is enorm versneld.
  • Door de eenmalige invoer is de kans op fouten verlaagd.
  • Besparing van materiaal door maatwerk software.
  • De software bespaart de klanten en medewerkers van Venster Techniek veel tijd.

De software van Covadis

Covadis is de softwarepartner voor de maakindustrie in de Achterhoek. De ontwikkelaars van Covadis wonen en werken in de regio en gaan aan de slag voor eerlijke tarieven. Neem contact op met Covadis en ontdek wat software op maat voor jouw organisatie kan doen.

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret