Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Developers inhuren

Extra capaciteit, kennis en zekerheid mét gripbehoud

Je hebt een software afdeling, maar je ontwikkelt niet snel genoeg in de huidige markt. Je klanten vragen (te) veel van je, de business kant vraagt de aandacht of je hebt simpelweg niet genoeg developers. Tijd om op te schalen met extra mankracht.

Maar wie kies je..? Hoe kom je aan goede ontwikkelaars? En is die developer een extra kracht, of toch een last?

Barbara Trienen Photography IMG 1481 Covadis Sfeer februari22 73

Extra capaciteit inhuren of niet?

Voordat je besluit of je extra capaciteit inhuurt of niet, is het belangrijk om over een aantal punten na te denken. We gaan hier in het volgende stuk dieper op in, maar geven hier alvast een overzicht.

Stel jezelf deze vragen:

  • Wil ik één of meerdere ontwikkelaars inhuren? En welke factoren beïnvloeden het aantal in te huren experts?

  • Hoe houd ik grip op het ontwikkeltraject als ik externe krachten inhuur?

  • Wil ik een vast aantal uren afnemen of moet dat flexibel zijn? En wat heeft dat voor invloed op de grip op mijn budget en continuïteit?

  • En wil ik eigenlijk een interne of externe projectmanager?

Hoeveel extra capaciteit heb ik nodig?

Samenwerken met Covadis is altijd maatwerk. Wij kijken samen met jou, op basis van jouw behoefte, wat het best past. Ben je op zoek naar een strategische ondersteuning of wil je standaard blijven doorontwikkelen? Heb je behoefte aan continuïteit en kennisborging of kun je simpelweg de komende maanden de hoeveelheid werk niet aan met je huidige team?

Er speelt van alles mee in de keus om één of meerdere ontwikkelaars in te schakelen en in welke dienst wij kunnen bieden. Op die antwoorden kunnen wij een samenwerkingsverband bouwen. Enkele voorbeelden vind je hieronder.

De hoeveelheid werk

Hoeveel uur per maand heb je extra nodig? Welke vaardigheden en kennis moet een developer die die uren vult hebben?

Ontwikkel-continuïteit

Hoeveel waarde hecht jij aan het doorontwikkelen in het geval van vakantie, ziekte en ander verlof van de ingehuurde experts? Hoe belangrijk is het voor je dat er dan geen gaten in de planning vallen?

Kennisborging

Hoe belangrijk is het voor je dat de opgedane kennis in jouw organisatie is geborgd. Of vind je het fijn dat het ook in onze organisatie geborgd blijft als een eventuele fail-safe?

Dit is een noodgeval

Hoe ga je met spoed om? Wil je dat onze experts snel voor je klaar, bijvoorbeeld omdat je applicatie uit de lucht is?

Cooper Vision Logo Groot

"Ik ken Covadis al een tijdje. Toen we versterking voor ons team zochten, die de benodigde kennis van proces automatisering heeft, moest ik direct aan Covadis denken.

De manier waarop de samenwerking plaatsvindt is zowel persoonlijk als doeltreffend. Ze denken graag mee in de processen en weten de juiste expertise voor de uitdaging te selecteren en vrij te maken. Dat waardeer ik enorm in deze samenwerking. Ik hoop daarom nog lang met ze samen te kunnen werken."


Remco Harmsen - IT Manager
CooperVision Specialty EyeCare

Houd zelf grip op jouw ontwikkeltraject

Jij bent in de lead. Jij houdt grip op het proces. Jij of jouw project manager bepaalt wanneer ergens aan gewerkt wordt en hoeveel tijd aan een onderdeel besteed mag worden. Goed uitgewerkte onderdelen, vertaald naar de juiste requirements, helpen het team snel meters te maken.

Dit samen maakt dat jij grip houdt op je ontwikkeltraject. Bovendien maakt deze basis het gemakkelijk om goede ontwikkelaars snel aan te haken. Een heldere roadmap, uitgewerkte requirements en een team dat werkt in iteraties draagt allemaal bij aan een soepele transitie.

Houd zelf grip op jouw budget

Niet onbelangrijk: hoe houd je grip op je budget? Als we een samenwerking aangaan, maken we duidelijke afspraken over de vorm van samenwerken. Heb je een vast aantal uren met ons afgesproken, dan zorgen wij dat onze ontwikkelaars altijd voor jou beschikbaar zijn én nooit over dat aantal uren heen gaan. Zo weet jij altijd waar je aan toe bent.

Werken met een backlog geeft jou grip op je project. Het is voor veel ontwikkelteams al een gegeven, maar helpt onze ontwikkelaars ook aan een vaste onderstroom van werk. Daardoor kun jij als opdrachtgever een vast aantal uren afnemen en kun je flexibel omgaan met die tijd en de taken die de ontwikkelaars moeten uitvoeren.

Heb je geen projectmanager of backlog?

Als je geen projectmanager en / of backlog hebt, is dat geen probleem. Wij schakelen één van onze projectmanagers in en nemen het gehele project voor je uit handen; van roadmap, uitgewerkte requirements en een oplevering in de afgesproken periode tot leiding in de sprints.

Adviseur Addick
Adviseur Addick

Plan een afspraak met adviseur Addick

Extra capaciteit, kennis en/of zekerheid? Door enkele ontwikkelaars of een team bij Covadis in te huren, kun je efficiënt (blijven) doorontwikkelen. Maar ook wij willen de beste werkomgeving voor onze ontwikkelaars creëren. We zijn zuinig op onze waardevolle krachten!

Dus, schakel jij Covadis in voor extra capaciteit? Fantastisch, onze adviseur Addick zit al voor je klaar. Pak de vragen die we besproken hebben erbij en neem contact op met Addick!

We helpen je graag, neem hier contact met ons op!

Anouk Portret