Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Een webapplicatie laten ontwikkelen?

De voor- en nadelen van webapplicaties

Wil je een webapplicatie laten ontwikkelen? En ben je op zoek naar een softwarepartij die dit voor jou kan realiseren? Covadis adviseert je vrijblijvend en kan dit hele traject samen met jou oppakken.

Vanaf het concept tot aan de realisatie en doorontwikkeling; we hebben voor ieder deel van het traject specialisten in dienst en kunnen snel starten met jouw webapplicatie!

Ontdek de voor- en nadelen van webapplicaties en beslis of dit de juiste keuze is voor jouw idee.

Covadis kantoor 2023 29
Covadis kantoor 2023 29
Daarom laat je een webapplicatie ontwikkelen

De 4 voordelen van webapplicaties

  1. Platformonafhankelijk: Webapplicaties zijn toegankelijk via webbrowsers en zijn daarom in principe platformonafhankelijk. Dit betekent dat ze kunnen werken op verschillende besturingssystemen zoals Windows, macOS, Linux, en verschillende mobiele besturingssystemen zonder significante aanpassingen. Daardoor is de webapplicatie altijd toegankelijk zolang er een internetverbinding is en een webbrowser waarop de webapp kan worden aangeroepen.
  2. De nieuwste functionaliteiten: Updates kunnen direct op de server worden toegepast, waardoor alle gebruikers automatisch toegang hebben tot de nieuwste versie van de applicatie. Dit doe jij dus zelf, wat de noodzaak voor gebrukers elimineert om handmatig updates te downloaden en te installeren.
  3. Laagdrempelig voor beheerder en gebruiker: Aangezien de verwerking overwegend op de server plaatsvindt, zijn de systeemvereisten voor de eindgebruiker over het algemeen lager dan die van zware desktopapplicaties. Bovendien hoeft de gebruikt niks te installeren, waardoor het laagdrempelig wordt in gebruik. Daarnaast scheelt het ook flink in de ontwikkelkosten, want er hoeven voor alle verschillende platformen geen verschillende varianten van de app te worden ontwikkeld.
  4. Vermindering van distributiecomplexiteit: Er is geen noodzaak voor fysieke distributie of het beheren van verschillende versies van de applicatie voor verschillende platforms, wat de distributie vereenvoudigt. Bovendien wordt geen schijfruimte van het apparaat van de gebruiker gevraagd, de webapplicatie wordt opgeslagen in de cloud.
Webapplicatie voor en nadelen
Of kies je voor een native app?

De 3 nadelen van een webapplicatie

  1. Afhankelijkheid van internetconnectiviteit: Webapplicaties vereisen over het algemeen een stabiele internetverbinding om te functioneren, wat een beperking kan zijn in gebieden met slechte connectiviteit. Dit nadeel kun je echter ook hebben met native apps.
  2. Prestatiebeperkingen: Hoewel moderne webtechnologieën aanzienlijke verbeteringen hebben gezien in prestaties, kunnen webapplicaties nog steeds beperkt zijn in vergelijking met de verwerkingskracht en responsiviteit van desktopapplicaties, vooral voor rekenintensieve taken. Je kunt bijvoorbeeld van een video-edit programma of een Photoshop geen webapp maken, omdat dit te veel performance vraagt. De browser fungeert namelijk als een ‘gatekeeper’. Dit betekent dat de code van de webapplicatie “draait” in de sandbox van de browser. Hierdoor is er dus geen directe interactie met het systeem van de eindklant mogelijk en dat zorgt voor een verminderde performance.
  3. Beperkte toegang tot systeembronnen: Webapplicaties hebben beperkte toegang tot de systeembronnen en hardware van de gebruiker in vergelijking met desktopapplicaties, wat de functionaliteit kan beperken voor bepaalde soorten applicaties.
Connected green login
Connected green login
Een greep uit onze

Ontwikkelde webapplicaties

Dankzij het laagdrempelige karakter van Covadis zijn wij betrokken geweest bij een grote verscheidenheid aan projecten waarvoor webapplicaties zijn ontwikkeld. Hierdoor beschikken we over een breed palet aan specialismes en zijn we thuis in verschillende bedrijfssectoren en projecten van groot naar klein.

Addick - contact

“Wij adviseren je vrijblijvend en pakken het gehele traject met je op.”

Dat is duidelijk!

Vrijblijvend een videocall plannen?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een webapplicatie voor jouw organisatie? We komen natuurlijk graag bij je op locatie om dit te bespreken. Vind je het fijner om eerst eens vrijblijvend een videocall te doen? Dan kun je via onderstaande link direct een moment inplannen met onze adviseur Addick.

In een call van een half uurtje kun je hem vragen stellen over jouw project en samen kijken naar de beste aanpak. Dan weet je exact waar je aan toe bent, zonder direct ergens aan vast te zitten.

Via onderstaande link plan je direct iets in zijn agenda:

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt