Let op! Uw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Covadis en Waveland

Waveland zet digtaal portaal in om bedrijven te helpen met wettelijke certificeringen

Waveland is gespecialiseerd in het ondersteunen van organisaties bij het naleven van complexe wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), NIS 2-richtlijn en het behalen van ISO-certificeringen. Door de toenemende vraag zagen zij de noodzaak om bedrijven een vereenvoudigde manier te bieden om aan deze eisen te voldoen, zonder dat deze bedrijven diepe juridische kennis in huis hoeven te halen. Waveland ontwikkelde templates met sjabloonteksten en liet ruimte voor bedrijven om specifieke details over hun bedrijfsvoering in te vullen, waardoor het proces aanzienlijk vereenvoudigd werd.

230825 Covadis office 0058
230825 Covadis office 0058
Technologische beperkingen

Aanleiding

Hoewel Waveland's aanpak effectief was, kampten ze met technologische beperkingen. Hun bestaande portaal, ontwikkeld door een klein team, bood onvoldoende flexibiliteit en schaalbaarheid om aan de groeiende en veranderende behoeften van hun klanten te voldoen. Het portaal kon niet gemakkelijk worden aangepast of doorontwikkeld, wat leidde tot de noodzaak voor een geheel nieuwe oplossing.

230825 Covadis office 0411
230825 Covadis office 0411
Samenwerking met Covadis

Oplossing

Om deze uitdaging aan te gaan, ging Waveland een samenwerking aan met Covadis. Samen besloten ze een Minimum Viable Product (MVP) te ontwikkelen om een fundament te leggen voor het nieuwe portaal en investeerders aan te trekken. Dit MVP was gericht op het demonstreren van de kernfunctionaliteiten en de waardepropositie van het vernieuwde portaal. Na succesvolle feedback en het veiligstellen van de nodige investeringen, werd het project uitgebreid om dieper in te gaan op de specifieke behoeften van de eindgebruiker, met als doel het naleven van juridische wetgeving verder te versimpelen en toegankelijker te maken.

Gebruiksvriendelijke, flexibele en schaalbare oplossing

Technologische implementatie

Het nieuwe portaal maakt gebruik van moderne technologieën om een gebruiksvriendelijke, flexibele en schaalbare oplossing te bieden. Het ontwerp stelt gebruikers in staat om eenvoudig door de verschillende templates te navigeren en deze aan te passen waar nodig. De architectuur van het portaal is zodanig opgezet dat toekomstige aanpassingen en uitbreidingen gemakkelijk geïmplementeerd konden worden, waardoor Waveland in staat werd gesteld om snel in te spelen op veranderende wetgeving en klantbehoeften.

230825 Covadis office 0338
230825 Covadis office 0338
Hogere klanttevredenheid

Impact en voordelen

Het nieuwe portaal heeft een aanzienlijke impact op de klanten van Waveland. Het vermindert de noodzaak om (dure) juridische adviseurs in te huren, vermindert de tijd die nodig is om aan de juridische eisen te voldoen, en verhoogt de nauwkeurigheid van de documentatie. Deze verbeteringen leiden tot een hogere klanttevredenheid.

Uitbreidingen en verbeteringen

Toekomstvisie

Kijkend naar de toekomst, plant Waveland verdere uitbreidingen en verbeteringen aan het portaal. Dit omvat het integreren van nieuwe functies. Daarnaast blijft Waveland zich inzetten voor het up-to-date houden van hun templates en diensten in overeenstemming met de nieuwste wet- en regelgeving.

Hoi! Ik ben Addick. Wil je vrijblijvend sparren?

Covadis addick werkt